tirsdag 15. desember 2009

Vellykket julekonsertJulekonserten til Korall i Birkeland kirke var svært vellykket. Med nesten 200 publikummere var det vår mest besøkte julekonsert i vår 8-årige julekonserthistorie. Korall underholdt med vakre julesanger, til stor jubel fra tilhørerne. I år hadde vi med oss Knut Christian Jansson på piano, og Tore Steensen på gitar, noe som hevet konserten til nye høyder. Vi hadde mange nye og krevende sanger på programmet, blant annet en 8-stemt versjon av Stille natt, inspirert av The Real Group. Vi sang også en samisk-inspirert joike-versjon av Deilig er jorden, og tradisjonelle julesanger i ny drakt, der blant annet Et barn er født i Betlehem er en slager.

En av den store publikumsvinnerne dette året var en nydelig versjon av "Herberget mitt", skrevet av Anita Skorgan. Dirigenten vår, Chris Andre Lund, har arrangert denne til Korall, og med både piano og gitar til, ble dette en av de magiske sangene som Korall kommer til å ha på sitt faste julerepertoar. Med utradisjonelle koroppstillinger og stor formidlingsevne, gjennomførte vi en alle tiders julekonsert. I år hadde flere av koristene solistoppdrag som de løste med største selvfølgelighet. Både Janne Stølsbotn, Sigrun Tveitnes, Christina Maria Svensson og Tone Helland bidro med soloinnslag denne desemberkvelden.

Tradisjonen tro avsluttet vi med "When you wish upon a star". Den kan du høre på videoen over. Bildene er fra en av korets opptredener på julebord.

Flere lydfiler kommer senere.

Tilbakemeldingene etter julekonserten har vært udelt positive, og flere nye fjes har bedyret at de kommer tilbake neste år. Vi har også mange publikummere som har gjort julekonserten med Korall til en av sine faste juletradisjoner. Det setter vi i koret umåtelig pris på!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar