søndag 22. november 2009

Juleøving og kreativitet.


I helgen har sprudlende Korall hatt seminar. Tidlig lørdag og søndag, trosset vi regn og vind og samlet oss for finpussing av julerepertoaret vårt. Det som skulle bli en helg fylt av vakre toner viste seg imidlertid også å avdekke en mengde teatralske og kreative sjeler som kan mye annet enn bare å synge. Oppstarten på øvingsdagene inneholdt nemlig en utfordring som krevde både musikalske ferdigheter og evnen til å utfolde seg på en scene.

Barnesanger som "Da lykke liten kom til verden", "Fola fola Blakken" og "Fader Jakop" ble arrangert og dramatisert på meget ulike og inspirerende måter. Vi har blitt besøkt av farlige bjørner, sladrekjerringer med overraskende bud og gamle slitne hester som skal inn i stallen sin.

I arbeidet mot julekonserten var dette en enorm hjelp. Koret har en tid arbeidet med sceniske uttrykk og nå begynner man å se at skuldrene er mer senket og motivasjonen for annet enn stilleståing på scenen er på topp.

Julestemningen er stadig stigende og i år har vi flere godbiter som skal serveres. "Stille natt" åttestemt er en av favorittene. Her viser vi dybde og klang i tette akkorder. Andre mer eller mindre kjente julesanger vil være på menyen. En av de kjente og kjære vil kunne nytes i fellesskap da vi har duket for allsang med "Julekveldsvisa".

Vi gleder oss til å fremføre en julekonsert med nye og gamle sanger på repertoaret.
Kom til Birkeland kirke, torsdag 10.desember kl 20.00, så får du høre.

Velkommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar