torsdag 1. januar 2009

Korall i Berlin


Dette er Korall.

Bildene under er henta fra jubileumsturen vår til Berlin i september 2007.


Et av innslagene i programmet på jubileumsturen var en guidet tur i byen. Vår guide var Kristine, en norsk filmregissør som senere var i Bergen og presenterte filmen sin på BIFF. Vi hadde også en annen guide, en sjarmerende svenske som tok oss med på "gastro-rally". Det innebar en tur rundt i Berlin by night, samtidig som vi spiste treretters middag på tre ulike steder. Begge guidene vi hadde var særdeles imøtekommende og flinke - og de tok seg til og med tid til å komme på konsertene våre (og den ene var i et område av byen som vår kjære svenske ALDRI tidligere hadde oppsøkt, og som var ganske utenfor det urbane storbyliv).


Vi hadde kontaktet et damekor i Berlin, som tok imot oss og arrangerte en felles konsert i deres lokale kirke. Vi ble så hjertelig mottatt og oppvartet at det var en opplevelse. Etter konserten fikk vi servert mat og vin i et samlingsrom vegg i vegg med selve kirken. Og når stemningen omtrent var nådd takhøyde der returnerte vi til kirken der det ble solosang og spill og stor underholdning. Det ble en opplevelse vi sent vil glemme. Ikke minst fordi dette aldri kunne skjedd i en kirke hjemme i Norge.


Den andre konserten hadde vi i "Minnekirken". Dette er en kirke som ligger sentralt i byen og som er åpen for hvem som helst hele dagen. På gitte tidspunkt blir det holdt gudstjenester der kor og andre kan ønske å bli tatt med i programmet. Derfor ble denne konserten veldig spesiell, da publikum i stor grad var der tilfeldig og ikke ante noe om hva de fikk. Men det var god stemning og vi fikk mange gode tilbakemeldinger. Et fantastisk rom å synge i. Bildet viser den gamle kirken, som har tydelige sår etter bombing under krigen. Kirken som blir brukt i dag er et nyere bygg med mer moderne preg.

Damene trives godt på reisefot og planlegger allerede tur igjen høsten 2009. Det er en god og harmonisk gjeng som har det morsomt sammen og det tror vi at vårt publikum kan føle når vi synger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar